請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

有無咩維他命推介

最近可憐的芥菜 發表於 2022-3-23 15:13:02 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 打印 上一主題 下一主題

25歲
樣殘 個樣比真實年齡大
曬黑既面部皮膚  好難白返
眼下既紋又多 眼袋狂生油脂粒
黑眼圈好大
頭髮乾燥 又脫好多髮
手指有黑色素好難白
希望可以介紹d維他命食下改善下

回復

精彩評論6

正序瀏覽
skywalker167 發表於 2022-3-23 15:41:55 | 顯示全部樓層

維他命都只系輔助,如果你生活作息唔規律。又唔運動都無咩作用
善存。。。拜耳個d得啦。。

回復

lbb 發表於 2022-3-23 17:07:36 | 顯示全部樓層

第一是食多啲水果,每日都要食。第二是每日都至少有半個鐘簡直運動,不一定要大動作的,做下半個鐘甩手操都可以,幫自己血氣行全身,咁就自然會皮膚變返幼嫩美白。

回復

gagabibi 發表於 2022-3-23 17:52:39 | 顯示全部樓層

唔好再繼續曬.............必要曬就搽防曬................2X歲, 一定白得番...........

飲食均勻, 多飲水, 多做運動...................再加上夜充足晚睡眠, 身體會進行自我修復功能..........免疫系統正常之後, 不會亂脫髮 (正常會脫髮, 不過係新生數目=脫落數目).......
另外, 夜晚睡眠, 身體會釋放褪黑色素.........中和黑色素, 皮膚會變白............

飲食均勻, 多飲水, 多做運動, 早睡早起, 充足睡眠好重要..............

回復

jjmun 發表於 2022-3-23 19:16:40 | 顯示全部樓層

我諗呢你應該問下啲 專業意見你得閒睇下中醫或者西醫 他到底你身體缺少咗啲咩物質 或者要調補啲乜嘢 我唔敢亂話畀你聽

不過我就買呢兩種食囉 另外仲託朋友幫我買咗 其他維他命c B 同益生菌 不過未到我手 因為我長期又肚屙嘅問題 但係親又話畀我知佢都有呢個問題食完益生菌之後就冇咗肚屙呢個問題 咁我又唔想親友破費 咁一直 華仁益力多可以啦 但係真係可以喎 有改善而且我自細都喜歡飲 我冇黑眼圈但我都會敷eye mask 脫髮屋企人過身嗰一兩年就有呢個問題 過後左右冇咁緊要回復正常 其實呢身體嘅狀況呢就係反映身體嘅健康狀況 我諗你真係睇下醫生無論中醫又好西醫又好 或者睇完西醫搵到病因中醫調理都好 你真係去睇下醫生 而家疫情咁嚴峻你如果唔急嘅話遲啲先睇又或者視像睇啦 頭髮乾旱就擁下啲護髮嘅嘢啦 市面上大把護髮產品 不過我成日覺得 外 用都唔夠㗎 由內而外先有用㗎 所以食多啲有益護髮嘅嘢囉 隨自己喜歡啦

回復

stawberry1803 發表於 2022-3-23 20:40:09 | 顯示全部樓層

樓主眼下有油脂粒、皮膚曬黑難白返好似肝功能比較差,食穀胱甘肽吧。如果想加強美白效果可以和維他命C一起吃

回復

龍婆 發表於 2022-3-23 21:48:08 | 顯示全部樓層

你咁架情況唔係補維他命,因為你架情況可能係身體出現問題。可以改善但未知成因,唔好亂食。

嫌麻煩就買果盤啦!幾種水果1次食,唔使煩,果汁好高糖份架!多菜少肉!

自己買水果食就得閒轉下,橙,香蕉,檸檬 比較方便。多菜少肉,有需要可以食少少益生菌。

做下運動,血液循環好啲,自已屋企按摩下,有需要。
回復