請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

《梅艷芳》姨甥失聯21年現身

Audrey1999 發表於 2021-12-1 12:24:00 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 打印 上一主題 下一主題

梅愛芳於2000年病逝,梅艷芳曾答應家姐會代為照顧一對當年分別7歲及5歲的姨甥仔潘文皓及潘進皓,可惜梅愛芳丈夫潘立德在喪妻後,帶同兩子離開香港,從此失去聯繫,梅艷芳曾聽聞潘立德移居北京,曾在當地尋人無果,梅艷芳臨終無法兌現諾言留下遺憾。

今日有報道指,在電影《梅艷芳》上映後,有人發現了潘文皓的社交平台帳戶!今年已28歲的文皓,原來現時身處加拿大,至少入場睇過兩次《梅艷芳》,他在社交平台說無數次流淚亦難平伏情緒,又向天上的梅姐說:「媽咪,雖然你唔可以喺呢度睇住我同細佬長大,但係我知道你喺天上一直有看顧住我哋……姨姨,你將你嘅生命奉獻咗畀舞台、畀音樂同埋你啲歌迷,無論你喺邊度都好,我都希望你可以感覺到滿滿的幸福,因為到今時今日仍然有好多人愛着你、懷念着你。」報道指原來文皓一直不知梅姐尋親多年,會謹遵梅姐教誨,不輕言放棄,好好長大作為對媽媽及姨姨回報:「媽咪,姨姨,我永遠以你們為榮。」

回復

精彩評論19

正序瀏覽
zurichung 發表於 2021-12-1 12:28:00 | 顯示全部樓層

當年爸爸點解會唔聯絡呢?
回復

秋天小小綿羊 發表於 2021-12-1 12:30:00 | 顯示全部樓層

聽講話頂唔順梅媽
回復

20211015 發表於 2021-12-1 12:31:00 | 顯示全部樓層

可能唔想見到梅媽
回復

wahsuesue 發表於 2021-12-1 12:28:00 | 顯示全部樓層

全港都知佢兩個姨甥仔有錢分,係佢老豆唔知?
回復

Nov 發表於 2021-12-1 12:32:00 | 顯示全部樓層

都好合理

回復

kaychan1985 發表於 2021-12-1 12:24:00 | 顯示全部樓層

梅愛芳老公可能驚有人搶佢兩個仔?
回復

Crystalhky 發表於 2021-12-1 12:32:00 | 顯示全部樓層

梅媽係電視訪問講過梅愛芳係俾老公害死,有jm話梅媽唔中意佢睇西醫,可能兩家太多爭拗,最後選擇不見。以梅媽的為人,我係女婿都會有此選擇。
回復

sunflower120 發表於 2021-12-1 12:30:00 | 顯示全部樓層

咁唔係個個人都貪分錢㗎嘛,佢老竇有骨氣頂唔順梅媽,可能咁錢都唔要,可想而知梅媽幾恐怖。
回復

hellohihibaby 發表於 2021-12-1 12:33:00 | 顯示全部樓層

有個咁chur 外母,避得都避,再者我諗…都想離開傷心地掛!
回復